Over ons

Bij Fred Constant streven we naar designs die blijvend waarde toevoegen aan hun omgeving. Dit mag u verwachten van onze keukens, interieurs en woonproducten.

NATUURLIJKE MATERIALEN
Fred Constant maakt gebruik van verschillende materialen, zoals hout, brons, rvs, messing, beton, natuursteen en marmer waarbij voorliefde voor natuurlijke eenvoud het uitgangspunt is. Omdat geen materiaal hetzelfde is, krijgt iedere klant een uniek meubel. Het bedrijf onderscheidt zich door het gebruik van massief hout dat ‘leeft’; hout kan krimpen, uitzetten of kromtrekken als het niet door vakmensen wordt behandeld. Het hout wordt hiervoor in de fabriek ambachtelijk bewerkt, met aandacht voor het milieu. Alle lakken zijn watergedragen, het zaagafval wordt verwerkt door de biomassakachel en er wordt uitsluitend kunstmatig gedroogd hout met FSC-keurmerk gebruikt. Dit houdt in dat voor elke gekapte boom een nieuwe wordt geplant.

DE FABRIEK EN SHOWROOM
De fabriek en showroom zijn gevestigd in een karakteristiek oud fabriekspand in Assendelft, dichtbij Amsterdam. Alle interieuronderdelen, van woonkamers en keukens tot bijkeukens, slaapkamers en inloopkasten worden hier van ontwerp tot eindproduct onder één dak geproduceerd. De ontwerpafdeling en de werkplaats liggen naast elkaar, gescheiden door een grote glazenwand, waardoor het proces efficiënt verloopt. Voor de klanten een bijzondere ervaring; vanuit de showroom kunnen zij zo de werkplaats inkijken en inlopen om te zien hoe er gewerkt wordt. De wisselwerking tussen het ontwerp- en productieproces is op deze manier optimaal.

KWALITEIT
Fred Constant werkt met de mooiste materialen en de beste leveranciers uit binnen- en buitenland. Het team van Fred Constant zoekt de materialen zelf uit op locatie. Zo komt het marmer uit een marmergroeve in Italië, het eikenhout uit Frankrijk, Tabacca-hout uit Zuid Amerika en Barnwood uit Noord Amerika. Om een perfecte afwerking te kunnen garanderen, worden keukens inclusief apparatuur geleverd. Het bedrijf is dealer van alle topmerken en op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op keukengebied.

WAARDEVAST
De ontwerpen van Fred Constant worden gekenmerkt door een eigen persoonlijkheid, zodat het design zijn waarde behoudt en een natuurlijke verrijking is voor de omgeving. De materialen lijken dikwijls onbehandeld, maar zijn uitstekend bestand tegen intensief gebruik. Nadat een meubel of keuken eenmaal is geplaatst, kunnen klanten altijd rekenen op uitstekende service.

PROJECTEN
Bij nieuwbouw of een verbouwing wordt er nauw samengewerkt met de aannemer van de opdrachtgever om het interieurwerk naadloos aan te laten sluiten op het bouwkundige deel van de woning of kantoor. Daarnaast werkt het bedrijf met eigen chauffeurs, monteurs en installateurs, zodat een totaalpakket wordt geleverd en de kwaliteit gewaarborgd blijft.